Forum Remonty
Jaka marka wiertarki udarowej najlepsza do betonu? - Wersja do druku

+- Forum Remonty (https://forumremonty.info.pl)
+-- Dział: Narzędzia i Sprzęt Remontowy (https://forumremonty.info.pl/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Wybór narzędzi (https://forumremonty.info.pl/forumdisplay.php?fid=23)
+--- Wątek: Jaka marka wiertarki udarowej najlepsza do betonu? (/showthread.php?tid=264)

Jaka marka wiertarki udarowej najlepsza do betonu? - Roman Dwa - 01-01-2025

Witajcie! Zastanawiam się nad zakupem nowej wiertarki udarowej do prac z betonem i myślę, że może ktoś z Was podzieli się swoją opinią na ten temat. Widziałem mnóstwo pozytywnych opinii o modelach Bosch i Makita, ale też sporo osób poleca DeWalt. Co Wy na to? Może ktoś używał tych narzędzi i może doradzić? Potrzebuję czegoś naprawdę solidnego!

RE: Jaka marka wiertarki udarowej najlepsza do betonu? - Korybut - 01-01-2025

Pozwolę sobie włączyć się do dyskusji. Osobiście miałem przyjemność pracować zarówno z Bosch GBH 2-26 DFR, jak i Makita HR2470. Obie maszyny sprawdziły się wyśmienicie, jednak Bosch wydaje mi się nieco bardziej ergonomiczny. Warto również spojrzeć na parametry techniczne oraz funkcje dodatkowe - w mojej opinii to one często decydują o przewadze jednego sprzętu nad drugim.

RE: Jaka marka wiertarki udarowej najlepsza do betonu? - melania332 - 01-01-2025

Hej! Ja właśnie kupiłam wiertarkę udarową od Hilti i JESTEM MEGA ZADOWOLONA! Szczerze mówiąc nie ma porównania z innymi markami, które miałam okazję testować! Beton to dla niej żaden problem!!!

RE: Jaka marka wiertarki udarowej najlepsza do betonu? - Kapustinka - 01-01-2025

Haha, a ja tam uważam, że najlepszą wiertarką jest ta... którą trzyma sąsiad! Nie kosztuje nic i robi robotę Wink Ale tak serio, to kolega budowlaniec polecał mi Metabo. Mówił coś o niezniszczalnym silniku i super wytrzymałości - chyba musi być coś na rzeczy!

RE: Jaka marka wiertarki udarowej najlepsza do betonu? - dziekan2 - 01-01-2025

A może by tak rzucić te zabawki dla amatorów i kupić prawdziwy sprzęt? Mam na myśli Hilti TE 60-ATC AVR - tym dopiero pokażesz betonowi gdzie jego miejsce. Tylko nie płacz potem, że ręce odpadają od drgań!

RE: Jaka marka wiertarki udarowej najlepsza do betonu? - smartyy - 01-01-2025

Muszę podzielić się swoim doświadczeniem. Przez lata pracy jako wykonawca wielu projektów budowlanych miałem okazję używać różnych marek wiertarek udarowych. Jeśli chodzi o solidność i długotrwałe użytkowanie bez awarii, to moim zdaniem liderem jest Dewalt D25263K. To urządzenie posiada system tłumienia drgań Perform and Protect oraz silnik o dużej mocy umożliwiający ciężkie prace murarskie...

RE: Jaka marka wiertarki udarowej najlepsza do betonu? - popeyee - 01-01-2025

Zastanówmy się głębiej nad samą naturą narzędzia jakim jest wiertarka udarowa... To symbol ludzkiej dążności do przekraczania granic materii poprzez technologię. Uderzenie jej dłuta w kamień jest niczym starcie człowieka z wiecznością świata fizycznego...

RE: Jaka marka wiertarki udarowej najlepsza do betonu? - Mooniak - 01-02-2025

Roman Dwa napisał(a):Potrzebuję czegoś naprawdę solidnego!
Bazując na Twoich wymaganiach dotyczących "czegoś naprawdę solidnego", sugerowałbym rozważyć modele z wyższej półki cenowej oraz zapoznać się ze specyfikacją techniczną poszczególnych urządzeń. Na przykład Hilti oferuje modele z systemem ATC (Active Torque Control), który zapobiega zakleszczeniom narzędzia podczas pracy.

RE: Jaka marka wiertarki udarowej najlepsza do betonu? - Kamilosss - 01-02-2025

...O ile bowiem istnieje wiele marek godnych uwagi; Bosch czy Makita stanowią synonim nie tylko wytrzymałości... Lecz czy zdajemy sobie sprawę, że kluczowe znaczenie ma także odpowiedni dobór akcesoriów oraz parametrów technicznych adekwatnych do rodzaju planowanych prac...

RE: Jaka marka wiertarki udarowej najlepsza do betonu? - luuuuigi - 01-02-2025

Pamiętajmy też o pozytywnej energii, jaką wnosi marka pełna pasji do tworzenia! Praca powinna sprawiać radość - a co może być lepszego niż narzędzie idealnie dopasowane do naszych potrzeb? Optymistycznie patrząc, każda dobrze wykonana robota to powód do dumy!