Hejka wszystkim! Ostatnio stoję przed wyborem nowego zestawu mebli do mojego mieszkania i nie mogę się zdecydować między IKEA a Vox. Wiele czytałam na różnych blogach, że obie marki mają swoje plusy i minusy! Ikea jest tania i łatwa w montażu, ale czasem brakuje im trwałości. Z kolei Vox oferuje super jakość i oryginalny design, ale ceny mają trochę wyższe... No i teraz dylemat! Którą markę byście polecali na podstawie własnych doświadczeń? Czekam na Wasze opinie!!!
No właśnie, ja tam wolę zapłacić raz a dobrze. IMHO Vox jest bardziej solidny no i ten design rzeczywiście robi robotę. Miałem okazję porównać obie marki jak urządzałem pokój dla syna i muszę przyznać, że Vox mimo wyższej ceny dawał lepsze wrażenie jakościowe. Do tego styl vox'owski - no proste linie, dobre materiały. Zresztą fajne mają te ich ekologiczne podejście do produkcji.
Nie zapominajmy też o aspekcie ekologicznym ? Fakt faktem Vox dba o środowisko, stosując materiały przyjazne naturze ? A jeśli chodzi o kompletowanie wszystkiego naraz vs etapami – tu każdy przypadek jest inny ? Ja bym powiedział tak – jeśli znalazłeś serię mebli która Ci odpowiada i masz środki to bierz całosc; jeśli boisz się zmian gustu lub potrzebujesz czasu na decyzję – etapami.