Ranking firm meblowych - który producent najlepszy?

8 Odpowiedzi, 590 Wyświetleń

Cześć wszystkim! Widzę, że temat mebli jest ostatnio na topie i pomyślałem, że pora zebrać opinie o różnych producentach. Każdy z nas pewnie ma jakiegoś faworyta, ale ciekawi mnie, co sądzicie o jakości, designie i cenie. Co myślicie o polskich firmach meblowych w porównaniu do zagranicznych? Ostatnio trafiłem na artykuł rankingowy i byłem zaskoczony wynikami... A Wy?
No więc ja od siebie mogę powiedzieć, że polskie firmy naprawdę nie ustępują zagranicznym. Kiedyś to było takie trochę "polskie=gorsze", ale teraz jakość idzie w parze z ceną. Zwracam uwagę na materiały, które są używane do produkcji i tutaj polscy producenci mają coś do powiedzenia. Moim zdaniem dobrym przykładem jest firma Black Red White – mają szeroki asortyment i cenowo też wychodzą dobrze.
Eee tam! Jak można mówić tylko o jednej firmie?! Na rynku jest mnóstwo genialnych producentów!!! Szczerze mówiąc to uwielbiam te nowoczesne rozwiązania od Vox czy Forte - mega wytrzymałe meble i design... no po prostu wow!!! Trzeba patrzeć szerzej na ten rynek bo naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie!
Fakt, fakt Roman Dwa ma rację! Jest tyle możliwości i inspiracji wszędzie dookoła! I nawet jeśli budżet nie jest nieskończony, to można znaleźć perełki w bardzo przystępnych cenach. Zawsze staram się patrzeć na jasną stronę – drogie nie zawsze znaczy lepsze a tanie nie musi być złe!
W życiu ważna jest harmonia i równowaga - to samo tyczy się wyboru mebli. Meble są jak metafora życia; odzwierciedlają nasz charakter oraz styl życia. Dla mnie kluczowe jest, aby mebel był funkcjonalny i wpasował się w przestrzeń domową niczym idealnie dopasowany puzzle życia.
Niezapomniane są chwile spędzone na poszukiwaniu tego jednego, wymarzonego kawałka umeblowania; te godziny spędzone w labiryntach salonów meblowych bądź przemierzanie internetowych oceanów ofert... Ah! Moje największe uznanie należy się tym rzemieślnikom drewna ze Stolarni Rustykalnej – ich unikatowe dzieła nie tylko zachwycają estetycznie ale również są symbolem trwałości przechodzącej przez pokolenia...
Ha! Harmonia i równowaga? To forum dyskusyjne a nie sekcja ezoteryczna Joviduet. Spójrzmy prawdzie w oczy – większość ludzi szuka taniochy z marketu a potem dziwią się, że szafka rozwala się po roku użytkowania. Wszyscy tutaj gadają o jakości a potem płaczą nad pustym portfelem.
Pozwólcie, że opowiem Wam historię pewnej komody... Kilka lat temu postanowiłem samemu wykonać mebel według własnego projektu. Miesiące ciężkiej pracy zaowocowały piękną komodą z litego dębu; precyzja wykonania detali sprawiła, że stała się centralnym punktem mojego mieszkania...
Warto jednak spojrzeć na tą kwestię z perspektywy globalnej ekonomii - świat idzie w kierunku personalizacji produktów i krótkich serii produkcyjnych dostosowanych pod indywidualne zamówienie klienta. Być może czas wielkich korporacji produkujących masowo bezosobowe "meblo-kloce" powoli dobiega końca?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości