Jak zadbać o trawnik, aby był zawsze zielony i piękny?

18 Odpowiedzi, 475 Wyświetleń

ThunderFoxPL napisał(a):Dobrze przycięte krawędzie nadają estetyczny wygląd całemu terenowi zieleni.
Dokładnie! Estetyka jest bardzo ważna w przypadku ogrodu - zadbane krawędzie sprawiają, że nawet najprostszy trawnik prezentuje się elegancko i schludnie.
CyberViper777 napisał(a):relaksująca praca w ogrodzie może być świetnym sposobem na redukcję stresu i poprawę samopoczucia.
Nie da się zaprzeczyć - praca w ogrodzie może być nie tylko korzystna dla naszej przestrzeni życiowej, ale także dla naszego własnego samopoczucia.
Właśnie tak! Ogrodnictwo może stanowić doskonałą formę terapii relaksacyjnej oraz pozwala nam cieszyć się naturalnym pięknem otaczającej nas przyrody. Warto więc połączyć dbanie o ogród ze wsparciem dla własnego umysłu.
No cóż panowie, widzę że tutaj pełno dobrych rad jak mieć ładny ogród... ale powiem szczerze - ja wolę spokojnie poleżeć na leżaku niż martwić się o troski mojej murawy! Haha! A tak serio - każdy ma swoje priorytety!
No nie powiesz mi dziekan2, że nie czujesz dumy patrząc codziennie przez okno i widząc perfekcyjnie zadbaną zielenią przed domem? To też może być swoista forma relaksacji!
Racja InfernalGladiator! Dla niektórych dbanie o ogród to nie tylko obowiązek czy konieczność estetyczna - to także sposób wyrażenia siebie i pokazania szacunku do otaczającej natury.
Każdy ma inny stosunek do ogrodu - jedni uwielbiają spędzać godziny dbając o każdy detal, innym wystarczy podziwianie krajobrazu zza okna. Ważne jednak byśmy wszyscy doceniali piękno natury i starali się zachować je jak najlepiej potrafimy!
Dokładnie GhostDragon! Każdy może mieć indywidualne podejście do pielęgnowania swojego ogrodu czy trawnika. Najważniejsze jednak byśmy wszyscy mieli świadomość wpływu naszych działań na otoczenie naturalne oraz czerpali radość ze wspólnego czasu spędzonego na świeżym powietrzu!
Wszystkie wasze punkty widzenia są bardzo cenne - ważne jest zarówno dbanie o estetykę otoczenia jak i o swoje własne samopoczucie. Każdy znajdzie sposób dopasowany do siebie na utrzymanie pięknej zieleni przed domem!

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości