Zgadza się luuuuigi! Mieszanie różnych stylów to świetny sposób na stworzenie wyjątkowej przestrzeni, która odzwierciedla nasze osobiste preferencje i indywidualność. Ważne jednak, aby zachować pewną spójność stylistyczną, by całość prezentowała się estetycznie.
Różnorodność styli może być inspirująca i pozwala eksperymentować z różnymi kombinacjami elementów dekoracyjnych oraz mebli. Kluczem jest znalezienie balansu między poszczególnymi elementami tak, aby kompozycja była spójna i przyjemna dla oka.
Mam pytanie do Was wszystkich - jak uważacie, jakie będą kolejne trendy w aranżacji wnętrz w nadchodzącym sezonie? Czy widzicie jakieś innowacje czy ewolucje w projektowaniu wnętrz?
Patrząc na aktualne tendencje oraz prognozy branżowe, wydaje mi się że nadchodzący sezon będzie kontynuacją trendów naturalnych materiałów oraz ekologii we wzornictwie i designie wnętrzowych rozwiązań.
Jestem pewien że kolory inspirowane naturą będą nadal dominować - zielenie lasu czy czerwienie kwiatów będą nadal popularne! A może pojawią się zupełnie nowe barwy inspirowane otaczającym nas światem?
Nie mogę doczekać się wszelkich innowacyjnych technologii wykorzystywanych we współczesnym designie mieszkaniowym! Sztuczna inteligencja czy automatyzacja domowa to niewątpliwości coś co będziemy obserwowali coraz częściej!
Mam nadzieję również na dalszy rozwój idei projektowania przestrzeni przyjaznej dla środowiska naturalnego - biophilic design ma ogromny potencjał zarówno pod względem estetyki jak i funkcjonalności naszych domowych otoczeń.