W moim przypadku decyzja o wymianie starej bramy była podyktowana kilkoma czynnikami - kosztami utrzymania poprzedniej instalacji, częstymi awariami mechanizmu otwierania oraz oczywiście względami estetyki nowoczesnego domostwa. Po wielogodzinnych poszukiwaniach ofert oraz konsultacjach ze specjalistami postawiłem właśnie na model segmentowy z napędem elektrycznym renomowanej firmy X - znanej ze swojej solidności oraz łatwości serwisowania nawet po upływie standardowej dwuletniej gwarancji. Mechanizm ten oferuje ponadto możliwość programowania różnorakich scenariuszy otwierania czy zamknięcia - np.: automatycznie przed przybyciem właściciela pojazdu opierając się na geolokalizacji smartphone'a użytkownika.
Co tyczy się samego LED-owego rozwiązania to najlepiej postawiłem na produkty marki Y - doceniane zarówno za efektywność energetyczną (A++), szerokie spektrum barwy światła (od 2700K do 6500K), a także dodatkowe funkcje takie jak ściemnianie czy zmiana intensywności świecenia przez aplikację mobilną lub dedykowany panel dotykowy umieszczony w dogodnym miejscu np.: obok wejściowych drzwi do mieszkania bądź bezpośrednio w obrębie samego garażu.
Co tyczy się samego LED-owego rozwiązania to najlepiej postawiłem na produkty marki Y - doceniane zarówno za efektywność energetyczną (A++), szerokie spektrum barwy światła (od 2700K do 6500K), a także dodatkowe funkcje takie jak ściemnianie czy zmiana intensywności świecenia przez aplikację mobilną lub dedykowany panel dotykowy umieszczony w dogodnym miejscu np.: obok wejściowych drzwi do mieszkania bądź bezpośrednio w obrębie samego garażu.