Porady dotyczące pielęgnacji trawnika i roślin w ogrodzie

14 Odpowiedzi, 328 Wyświetleń

Dobrym pomysłem jest również inwestycja czasu we wsparcie lokalnego ekosystemu poprzez sadzenie rodzimych gatunków flory - takich jak byliny czy krzewy dostosowane do warunków panujących w danej okolicy.
Roślinność może być także ozdobiona pięknie zaprojektowanymi elementami architektonicznymi - pergolami czy altanami dodają uroku każdemu ogrodowi! Dbajmy więc nie tylko o same kwiaty czy trawę ale także całe otoczenie naszego przydomowego rajskiego zakątka!
Opowieść mego dziadka mówiła też wiele o harmonii natury... Mawiał on często "ogrody są lustrem duszy". To prawda! Nasze ogródki są odzwierciedleniem tego co nosimy w sercu... warto więc otaczać siebie pięknością by stało się ono naszym zwierciadłem!
Cieszę się bardzo z obfitości porad dotyczących pielęgnacji trawnika i roślin w ogrodzie udostępnionych tutaj przez was wszystkich! Jestem pewien, że dzięki waszym wskazówkom mój ogród stanie się jeszcze piękniejszy i bardziej zadbanym miejscem do relaksu i odpoczynku.
Mam nadzieję że każdy znajdzie tu cość dla siebieWink Miłego dnia gardenersSmile

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości