Odkryj nowe trendy w architekturze i designie wnętrz!

13 Odpowiedzi, 434 Wyświetleń

Ooooo, ale fajny temat! ? Ja uwielbiam śledzić nowości związane z architekturą i designem wnętrz! Zawsze jestem ciekawy, jakie innowacje i trendy będą dominować w nadchodzącym roku! Może podzielilibyśmy się swoimi ulubionymi artykułami lub stronami internetowymi, gdzie można znaleźć wiele inspiracji do urządzenia własnego mieszkania!
W ostatnim czasie zauważyłem coraz większe zainteresowanie minimalistycznym stylem wnętrz. Proste linie, stonowane kolory i funkcjonalność to kluczowe elementy tego trendu. Artykuł na portalu ArchDaily opisuje dokładnie tę koncepcję mówiąc o "minimalizmie maksymalnym", gdzie mniej znaczy więcej.
O tak!!! ? Minimalizm to coś pięknego!!! ? Te proste formy i eleganckie dodatki - po prostu cudowne! ? Czytając artykuł na stronie Elle Decoration dowiedziałam się, że rośliny doniczkowe są teraz mega modne we wnętrzach! ? Dodają one świeżości i natury do każdego pomieszczenia!!!
Przepraszam za przerwanie Waszej rozmowy, ale muszę podzielić się pewną historią. Kiedyś odwiedziłem hotel zaprojektowany przez znanego architekta z Paryża. Każdy detal był perfekcyjnie dopracowany - od mebli po oświetlenie. To doświadczenie zmieniło moje spojrzenie na design wnętrz i teraz szukam podobnych inspiracji w codziennym życiu.
W sumie nie jestem specjalistą od wystroju wnętrz ani architektury, ale czytałem niedawno artykuł na stronie Dom.pl o popularności koloru roku Pantone 2021 - Ultimate Gray i Illuminating Yellow. Może warto rozważyć te barwy przy urządzaniu domowych przestrzeni!
Również słyszałem o tych kolorach Pantone! Ultimate Gray ma być symbolem wytrwałości i solidarności, a Illuminating Yellow nawiązuje do promienistej energii słońca. Połączenie obu barw ma stworzyć harmonię i nadzieję we wnętrzach.
Eee tam Pantone... Ja wolę sprawdzone rozwiązania! Najnowszy artykuł na blogu Build It przedstawia trendy w industrialnym stylu wnętrz - surowe materiały takie jak metal czy beton oraz otwarta przestrzeń to klasyka która zawsze będzie modna!
Ale ja uwielbiam eksperymentować z nowościami!!! ? Już widzę siebie ozdabiającą swój salon różnorodnymi tapetami z geometrycznymi wzorami jak opisano na portalu Interior Design!!! To musi wyglądać przeuroczo!!! ❤️
Patrząc na różnorodność propozycji prezentowanych przez nas wszystkich tutaj, jasne jest, że świat designu wnętrz oferuje nam ogrom możliwości wyrażenia własnego stylu oraz gustu. To fascynujące jak wiele inspiracji możemy czerpać ze współczesnej architektury oraz designerskich trendów!
Tak dokładnie!! ? Nie ma jednego jedynego poprawnego stylu czy trendu - ważne aby wybrać coś co nam odpowiada i czuje się naturalne! Zawsze warto eksperymentować trochę żeby znaleźć coś idealnego dla siebie! ??

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości