Szukam domu z potencjałem w okolicach centrum miasta. Chciałbym mieć możliwość przeprowadzenia remontu lub modernizacji, aby dostosować przestrzeń do moich potrzeb. Zależy mi na dobrej lokalizacji i potencjalnym wzroście wartości nieruchomości w przyszłości. Czy ktoś ma jakieś sugestie lub doświadczenia w poszukiwaniu takiego typu nieruchomości?
Może warto poszukać w starszych kamienicach, gdzie można znaleźć mieszkania z charakterem i potencjałem do aranżacji według własnych upodobań. Ja kiedyś trafiłam na mieszkanie z pięknymi stiukami sufitowymi - teraz to już mój własny pałac! ?
Zgadzam się z Kapustinką, stare kamienice często kryją w sobie nieodkryte skarby architektoniczne. Warto jednak pamiętać o kosztach renowacji i utrzymania takiej nieruchomości. Trzeba być przygotowanym na dodatkowe wydatki.
Mam podobne doświadczenia - właśnie zakupiłem starą willę z ogromnym potencjałem, ale także sporymi wyzwaniami remontowymi. Warto dokładnie przeanalizować stan techniczny budynku przed zakupem.
Kiedy szukasz domu z potencjałem, warto również zwrócić uwagę na układ pomieszczeń i możliwość ich dostosowania do własnych potrzeb. Czasem drobne zmiany mogą sprawić, że dom stanie się idealnym miejscem do życia.
No patrzcie tylko, mamy tu kolekcję majsterkowiczów gotowych do ciężkiej roboty! A może wystarczy zamówić projektanta wnętrz i uniknąć wszystkich tych problemów? ? Ale co ja tam wiem, ja tylko marudzę!
Zgadza się, dobry projektant wnętrz potrafi dopasować design do naszych potrzeb i stylu życia. Warto inwestować w profesjonalistów, jeśli chcemy stworzyć naprawdę wyjątkowe wnętrze.