W życiu każdego profesjonalisty jest czas na naukę i czas na pokazanie swoich umiejętności. Targi to doskonała okazja do obu tych rzeczy. Zawsze można coś nowego odkryć, nawiązać cenne kontakty czy też zweryfikować swoje dotychczasowe metody pracy. Słyszałam pozytywne opinie o Targach Budma w Poznaniu - to chyba jedno z największych tego typu wydarzeń w Polsce.
Dokładnie! Budma to istny raj dla każdego kto choć trochę jest związany z branżą budowlaną! Nie mogę się doczekać prezentacji nowych maszyn i narzędzi!!! Byłem tam rok temu i muszę przyznać, że byłem pod ogromnym wrażeniem organizacji oraz jakości wystawców!
Oczywiście pozostaje pytanie dotyczące specyfiki danej branży w obrębie sektora budowlanego... Targi takie jak Interbud we Lwowie koncentrują uwagę na innowacyjnych rozwiązaniach termoizolacyjnych oraz energooszczędności - a przecież aspekt ekologiczny nabiera dzisiaj niebagatelnej wartości... Pomimo pozornej egzystencjalnej prozaiczności materialnych substratów stosowanych przy realizacji konstrukcji architektonicznych; właśnie tutaj objawiają się tendencje przyszłościowe naszej branży...
Ja tam wolę sprawdzone rozwiązania niż gonienie za nowinkami. Ale trzeba przyznać, że targi są dobrym miejscem do tego by porównać oferty różnych producentów. Co myślicie o Drembudzie? Podobno dużo firm stawia tam na praktyczne pokazy swoich produktów.
To prawda RobertF, planowanie jest kluczowe! Jestem bardzo ciekawy nowinek technologicznych i poszerzenia mojej wiedzy. Może ktoś słyszał co będzie prezentowane na Warsaw Build? Szukałem informacji online, ale jeszcze mało konkretów znalazłem...
Nie zgadzam się z takim podejściem dziekan2. Takie targi są okazją do zdobycia rzetelnej informacji bezpośrednio od producentów oraz ekspertów branży. Na przykład Home Decor w Poznaniu szczyci się bogatym programem szkoleń oraz warsztatów dotyczących najnowszych trendów w aranżacji wnętrz – można tam zdobyć naprawdę unikalną perspektywę.