Jakie kamery do monitoringu domu wybrać?

5 Odpowiedzi, 420 Wyświetleń

Zastanawiam się, jakie kamery do monitoringu domu wybrać i postanowiłam założyć ten wątek. Wybór jest ogromny, a ja szukam czegoś z dobrym stosunkiem ceny do jakości. Na rynku są różne typy kamer - od prostych modeli IP po zaawansowane systemy z rozpoznawaniem twarzy i analizą obrazu. Czy ktoś ma doświadczenie w tej dziedzinie? Moje oczekiwania to przede wszystkim niezawodność, wysoka jakość obrazu i łatwość obsługi. Liczę na wasze opinie!
Oj, temat rzeka! Big Grin Ja osobiście używam kamer IP od kilku lat i mogę śmiało polecić. Ważne, aby kamera miała możliwość nagrywania w HD – wtedy szczegóły są dobrze widoczne, nawet nocą. Ale to też zależy od twojego budżetu, co? Wink
Haha, do monitoringu to ja bym wybrała te największe i najbardziej widoczne kamery – żeby każdy złodziej pomyślał dwa razy przed wejściem! ? Ale poważnie mówiąc, warto też zwrócić uwagę na funkcje takie jak detekcja ruchu czy kąt widzenia – to może znacząco ułatwić życie.
Kluczowe jest dobranie odpowiedniego miejsca montażu kamery – powinno być wysoko i z dala od łatwego dostępu dla potencjalnych włamywaczy. Dodatkowo, radziłbym sprawdzić jak kamera radzi sobie przy różnych warunkach oświetleniowych.
Dokładnie! Jakość obrazu TO JEST TO!!! Nigdy nie wiadomo co się może przytrafić! A WYSOKA ROZDZIELCZOŚĆ TO PODSTAWA!! Bez tego ani rusz! I pamiętajcie o aplikacji mobilnej do podglądu na żywo!!! To niesamowicie praktyczne!!
No spoxik, ale ważny jest też soft i opcje integracji z innymi systemami w domu. Fajnie mieć wszystko pod kontrolą na jednej apce w telefonie, np. alarmy, światła itd. BTW sprzęt musi być solidny - no bo po co ci monitoring jak po pierwszym lepszym deszczu padnie: /

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości