czeskifilm napisał(a):Przeglądałem różne artykuły i nie mogę się zdecydować.Rozumiem Twoje rozterki! Ważne jest jednak to, że każdy przypadek warto analizować indywidualnie. Recyrkulacja ciepłej wody ma sens głównie tam, gdzie odległości między źródłem a punktami poboru są duże – np. w dużych domach jednorodzinnych czy blokach mieszkalnych. To tutaj efektywność energetyczna taka instalacja naprawdę robi różnicę. Poza tym warto wspomnieć o aspekcie ekologicznym – mniej marnowanej wody to mniejsze obciążenie dla środowiska naturalnego. Jeśli myślimy przyszłościowo oraz ekonomicznie (bo przecież te dwie rzeczy coraz częściej idą ze sobą w parze), takie rozwiązanie wydaje się być bardzo opłacalne.
Czy warto instalować system recyrkulacji ciepłej wody?
3 Odpowiedzi, 245 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
|
Czy warto instalować system recyrkulacji ciepłej wody? - przez czeskifilm - 07-19-2024, 09:39 AM
RE: Czy warto instalować system recyrkulacji ciepłej wody? - przez smartyy - 07-19-2024, 09:58 AM
RE: Czy warto instalować system recyrkulacji ciepłej wody? - przez Modest - 07-19-2024, 10:42 AM
RE: Czy warto instalować system recyrkulacji ciepłej wody? - przez violka6 - 07-19-2024, 02:48 PM
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości